Bemutatkozás

Vállalkozásom fő tevékenysége gépi forgácsolás, amely első sorban CNC és hagyományos esztergálást foglal magában. Vállalkozásomat 1989 júliusában indítottam az akkori Téti, Beledi és Csornai Mezőgép Vállalatok beszállítójaként. Kezdetben hagyományos esztergán (E-400), majd később CNC esztergán folyt a termelés. A jelenlegi géppark egy korszerű CNC esztergából,CNC megmunkálóközpontból, hagyományos esztergákból, oszlopos fúrógépekből, szalagfűrészből és kézi szerszámgépekből áll. A tevékenységemet Mihályiban található székhelyen alkalmazottak nélkül végzem.

A vállalkozás fejlődése során a partnerek száma kibővült és kiegészült exporttevékenységgel is, amely ausztriai megrendelések teljesítését jelenti. Ezzel párhuzamosan a megbízások komplexitása is megnövekedett, ami az elvállt megbízások teljesítéséhez szakmai partnerek együttműködését tette és teszi jelenleg is szükségessé.

Ez utóbbi tényező az exporttevékenység rugalmas lebonyolítását esetenként megnehezíti, éppen emiatt az általam végzett technológia bővítését célzom meg a jelenlegi pályázati támogatással beszerzendő CNC megmunkáló központ termelésbe vonásával. Ennek a lépésnek az előfutáraként az idei évben készült el a vállalkozásom helyszínéül szolgáló könnyűszerkezetes csarnok. A technológiai komplexitás növelése révén mind a haza, mind az exportpiacokon bővülést kívánok elérni, valamint az új termelőeszköz beszerzése egy fő alkalmazott foglalkoztatását teszi indokolttá.

A vállalkozás 2013–2014-ben 1 fővel működött, majd 2016-ra plusz 1 fővel bővült.
Jelenleg egy 170m2 őj gyártócsarnokban folyik a termelés. 

Kép